EIKASO Fileerimisnuga lihale 21 cm,poolpainduv

36,00 

1 laos

  • Tallinn: 1
Saadavus poodides:

Tallinn: Laost otsas

Tartu: Laost otsas

EIKASO on Saksamaal Solingenis paiknev tootja, kes on spetsialiseerunud liha ja kala töötlemiseks mõeldud professionaalsete nugade tootmisele. Nende lihunikunoad ja kala fileerimisnoad on valmistatud roostevabast Solingeni terasest 1.4116, mis sisaldab 0.5% süsinikku ja 15% kroomi. Teras on karastatud kuni 57HRC. Eikaso noad paraja sitkuse ja jäikuse tasakaaluga ning mõeldud just professionaalsetele lihunikele, kala töötlejatele, samuti jahi- ja kalameestele. Enamusel lihanugadel on kolm painduvusklassi: jäik, keskmine (poolpainduv) ja painduv. Seega saad valida enda maitsele ja tööstiilile sobiliku Eikaso noa.

TOOTE ANDMED:
Noa tüüp/otstarve: Fileerimisnoad, Lihunikunoad – honesuki/boning
Käepideme värv: Kollane
Terase kõvadus (HRC): 57 HRC
Lõiketera materjal: Solingen (roostevaba), ROOSTEVABA TERAS
Tera kihtide arv: 1
Tera pikkus: 210mm
Toodetud: Saksamaa
Käepideme stiil: Western – klassikaline/Euroopa
Käepideme materjal: Plastik/komposiit
Käelisus: Universaalne

TOOTEKOOD: AEIK-120-312 KATEGOORIAD: , ,

Kirjeldus

Teritamine:

Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgminerusikareegel“:

Kivi teralisus kuni #1000 – jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;

Kivi teralisus #1000 kuni #3000 – igapäevane teritamine;

Kivi teralisus #3000 kuni #10000 – lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;

Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.


Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:

Kasutamise ajal:

  • Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
  • Väldi noagaraiumist” ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
  • Väldi noatera väänamist ja painutamist.
  • Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeksnuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
  • Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.

Pärast kasutamist:

  • Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
  • Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
  • Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
  • Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
  • Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.