Kirjeldus
Teritamine:
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine “rusikareegel”:
– Kivi teralisus kuni #1000 – jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
– Kivi teralisus #1000 kuni #3000 – igapäevane teritamine;
– Kivi teralisus #3000 kuni #10000 – lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
⦁ Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
⦁ Väldi noaga “raiumist” ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
⦁ Väldi noatera väänamist ja painutamist.
⦁ Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks – nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
⦁ Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
⦁ Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
⦁ Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
⦁ Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
⦁ Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
⦁ Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
⦁ Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.




